Excursies in de omgeving van Alanya

Alanya heeft een aantal zeer leuke excursie in de omgeving. Van diverse markten tot safari trips in de bergen en de Hamam die zorgt voor ontspanning van geest en lichaam. Pamukkale is echt een spectaculair natuurwonder. Het is een stralend wit sprookje van versteende kastelen. We noemen nog een paar excursies in de omgeving van Alanya die zeker de moeite waard zijn.

Rode Toren

Bij de haven staat de Rode Toren. Deze opvallende acht-hoekige toren is gebouwd in 1225 en was een belangrijk verdedigingswerk voor de nabij gelegen Seldjoekse scheepswerg waar oorlogsschepen werden gebouwd en gerepareerd. De werf is vandaag de dag nog steeds in gebruik.

De Burcht

Tijdens de 13de eeuw was Alanya een zeer belangrijke haven van het Seldjoekse Rijk. Voor de verdediging werd er een gigantische burcht gebouwd. Het geheel bestond uit maar liefst 150 torens, omringd door een muur van 6,5 kilometer lang. Veel winkeltjes en een leuke wandeltocht met geweldig uitzicht. Op de weg naar boven een restaurant.

Atatürk-museum

Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije, heeft hier in 1935 heeft hier één nacht geslapen. Het bezoek had weinig historische waarde, maar het museum geeft een goed beeld van het leven in Turkije in de jaren dertig.

Druipsteengrotten

Bij Alanya liggen een aantal fraaie grotten die het bezoeken zeer zeker waard zijn. De bekendste is de Damlatas-grot. Deze grot is bekend om zijn druipstenen namelijk stalactieten, waarvan sommigen wel 15 meter hoog zijn. De grot bestaat uit twee zalen en de lucht hier is heilzaam voor astmatische mensen.

Enkele andere grotten zijn de Blauwe grot, de Piratengrot en de Grot van de geliefden.

Dimcayi en Dimgrot

De Dimcayi is een rivier vlakbij Alanya in het Taurus gebergte. Hier kun je heerlijk picknicken zittend op het water of in een van de boomhutten van de vele restaurantjes, of een frisse duik in de rivier te nemen. Het is er in de warme maanden een prima plek voor verkoeling. Verse forel uit de kwekerij is een delicatesse. Vlakbij de Dimrivier in de Dimcavi kunt u een prachtige grot bezichtigen met stalacmieten en stalactieten. Veel excursies stoppen ook bij deze rivier voor een lunch.

Boottocht

Prachtige houten boten die varen om het schiereiland van Alanya, langs de oude scheepswerf, de piraten-, fosfor- en liefsdesgrot en vervolgens langs de kust richting het plaatsje Incekum. Heerlijk relaxen, zonnen aan boord en afkoelen door af en toe lekker zwemmen in de zee. Heeft u geluk? Dan zult u beslist dolfijnen zien. 's Avonds worden sommige van deze boten omgetoverd tot een feestboot waar het heerlijk vertoeven is.